Jeste li informisani o najnovijim ažuriranjima LinkedIn Platfgorme? U ovom članku istražujemo promjene na LinkedIn-u koje utiču na marketing profesionalce.

 

#1: LinkedIn algoritam

LinkedIn je nedavno ažurirao svoj algoritam kako bi dodatno ostvario svoju viziju stvaranja autentične platforme utemeljene na odnosima sa publikom.

Evo nekoliko promjena koje korisnici će primijetiti na svom feed-u.

Prvo, ako često komunicirate sa određenim kreatorima, vidjećete više njihovog sadržaja. Sa aspekta kreatora ili marketinškog stručnjaka, to znači da imate konstantnu interakciju sa vašim glavnim konekcijama kako bi redovno vidjeli vaše objave. Alternativno, doseg objava će se vjerojatno smanjiti za one koji samo postavljaju sadržaj bez interakcije.

Drugo, LinkedIn želi povezati ljude koji se nalaze 1 ili 2 konekcije daleko, oponašajući networking u stvarnom svijetu. Dakle, ako Miloš komunicira sa nečijom objavom, LinkedIn bi mogao prikazati tu objavu Mariji s obzirom na to da su sarađivali na zajedničkom projektu.

Treće, LinkedIn se fokusira na postojeće konekcije i visoko vrednuje komentare kako bi odredio relevantnost sadržaja koji se prikazuje korisnicima. Često objavljivanje i komenatarisanje ključno je za doseg vašeg sadržaja.

Na kraju, generički hashtagovi sada su manje važni i ustupili su mjesto hashtagovima koji podstiču na zajednicu, poput oznaka brandiranih događaja.

 

#2: Funkcija pretrage na LinkedInu

Pretraga brandiranih partnerstava

LinkedIn je unaprijedio funkciju pretrage kako bi bolje isticao brandirane sadržaje partnerstava. Korisnici mogu pretraživati objave o Brand Partnershipu unutar LinkedIn Ad Library-a.

Ova nova funkcija pomaže brandovima i kreatorima. Za brendove omogućava istraživanje koja partnerstva konkurencija formira i identifikaciju potencijalnih kreatora sa kojima mogu sarađivati. Sve u svemu, poboljšana pretraga brendovima daje inspiraciju za identifikaciju učinkovitih partnerstava i podržava kreatore u određivanju pravih cijena.

 

LinkedIn Sales Navigator: Pretraga pomoću AI-a

LinkedIn-ova pretraga pomoću AI-a u Sales Navigatoru koristi konverzacijske upite i AI kako bi automatski odabrala prave filtre za identifikaciju potencijalnih klijenata i idealnih kupaca.

Na primjer, prodavci mogu pretraživati “najbitnije osobe u marketingu na LinkedInu u Crnoj Gori”. AI razumije upit i filtrira rezultate skladno tome.

Ovo štedi vrijeme i otkriva bolje potencijalne klijente. Takođe pruža preporuke za pronalaženje kvalitetnih konekcija, poput kupaca koji su ranije kupili proizvod ali sada možda rade za drugu firmu.

 

LinkedIn Sales Navigator: Account IQ

LinkedIn je pokrenuo Account IQ u Sales Navigatoru kako bi pojednostavio istraživanje naloga. Koristi AI kako bi prikupio informacije iz različitih izvora i stvorio lako razumljiv pregled svih naloga kako bi predstavnici prodaje mogli inteligentno komunicirati sa potencijalnim klijentima.

Jednim klikom, prodavci dobijaju ključne informacije iz javnih izvještaja, finansijskih podataka, trendova radne snage i prioriteta lidera. To objedinjuje istraživanje u jedan pregled umjesto pretraživanja preko više web stranica.

Cilj je da razumijevanje naloga bude na jednom mjestu. To omogućava prodavcima da brzo usvoje relevantne informacije kako bi mogli učinkovito razgovarati sa kupcima. Account IQ ima za cilj da pojednostavi istraživanje i pripremi prodavce za komunikaciju sa potencijalnim klijentima.

Ovo bi mogle biti karakteristike zbog kojih ćemo platiti za Sales Navigator! Uzbuđeni smo zbog proširenih mogućnosti, poput prikazivanja prošlih kupaca koji su promijenili poslove i otkrili obećavajuće potencijalne klijente.

 

#3: Sigurnost prijave na LinkedInu

LinkedIn je nedavno najavio da dodaje podršku za passkeys, novi standard za stvaranje sigurnijih akreditiva za prijavu bez lozinke. Passkeys koriste javno ključnu kriptografiju kako bi potvrdili identitet korisnika bez lozinke.

Iako detaljne informacije o tome kako passkeys rade još uvijek dostupne, sigurno će učiniti LinkedIn naloge sigurnijim. Jača sigurnost ponekad može otežati prijavu, ali kompromis se isplati u poređenju sa potencijalnom štetom koju vaš profesionalni ugled može pretrpjeti ako vaš nalog ili nalog vašeg klijenta bude hakovan.

Želite da upotrijebite nove vrste video kampanja i izvučete maksimum iz vašeg Google Ads reklamiranja? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas