Ako niste tek sada počeli da koristite internet, vjerovatno ste primjetili da se na Google pretraživaču, osim regularnih (organskih) rezultata nalaze i rezultati sa oznakom “Oglas”.

Ti rezultati su u stvari plaćene reklame koje biznisi postavljaju kako bi privukli posjetioce na sajt.

Međutim, to nije jedini tip Google Ads reklama koji postoji, i u ovom tekstu ćemo proći kroz neke od najpopularnijih.

1. Search reklame

Search reklame su tekstualne reklame koje vidite na stranicama rezultata Google pretraživača. Ovi reklame mogu da se pojave na vrhu iznad rezultata organske pretrage ili na samom dnu stranice.

Ciljanjem ključnih riječi koje ljudi kucaju na pretrazi, možete doći do kupaca kada traže proizvode i usluge koje nudite.

2. Display reklame

Display reklame se pojavljuju u obliku banera ili gifa i omogućavaju vam da ciljate ljude koji bi možda bili zainteresovani za vaše proizvode, ali ih još uvek ne traže.

Obično ih možete vidjeti kada posjećujete web sajtove. Međutim, mogu se pojaviti i na vašem Gmail nalogu, aplikacijama ili video snimcima.

Najviše se koriste za brendiranje i remarketing.

3. Video reklame

Pošto YouTube pripada Google-u i takođe funkcioniše kao pretraživač (samo za video snimke), možete ciljati vaše potencijalne kupce na YouTube-u na osnovu onoga što gledaju.

Vaše video reklame se postavljaju prije, tokom ili nakon YouTube video snimaka i u rezultatima YouTube pretrage.

4. Shopping reklame

Shopping reklame su bazirane na samim proizvodima i prikazuju se posebno za pretrage proizvoda na Google-u.

Za razliku od Search reklama, Shopping reklame prikazuju sliku proizvoda zajedno sa njegovim nazivom, cijenom, nazivom prodavnice i recenzijama. U suštini, kupcima pružaju važne informacije o proizvodu prije nego što posjete online prodavnicu.

5. App reklame

Imate mobilnu aplikaciju? Možete je promovisati pomoću App kampanja na najvećim Google servisima, uključujući Google Play, YouTube, Google pretragu i Google Display mrežu.

Za razliku od drugih tipova Google Ads reklama, ne morate da pravite pojedinačne oglase za App kampanje. Umesto toga, reklame se automatski same dizajniraju.

 

Spremni ste da preduzmete prvi korak i uključite Google Ads u vaš promotivni mix? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas