Google je uveo novu Search Console funkciju nudeći više podataka o performansama sadržaja za naloge koji nisu povezani sa Google Analitikom.

Ova nova funkcija uključuje izvještaj o „rastućem sadržaju“, koji prikazuje rast impresija i klikova za sadržaj sa najboljim učinkom tokom određenog perioda.

To znači da će od sada i vlasnici sajtova koji nemaju uvid u GA4 podatke moći da vide podatke o performansama sadržaja sajta direktno na Search Console platformi.

Google potvrđuje da je nova funkcija već aktivna i da se prikazuje za sajtove koji nisu povezani sa proizvodom Google analitike.

Ovo ažuriranje može biti ključno za razumijevanje načina na koji korisnici ostvaruju interakciju sa sadržajem sajta preko Google pretrage.

Novi izvještaj će nuditi informacije koje se mogu iskoristiti za poboljšanje web sajta.

 

Povezivanje različitih Google platformi

Povezivanje u ovom slučaju podrazumijeva asocijaciju Google Search Console platforme sa nekim drugim Google servisom.

Na primjer, Search Console može da se poveže sa Google Analitikom, što omogućava kombinovanje podataka iz oba proizvoda i njihovo prikazivanje u Search Console Insights.

Takođe, moguće je povezati nalog Chrome web prodavnice, aplikaciju sa Android Play prodavnice, Play Console nalog, Google Ads nalog ili Google Assistant Actions Console projekat.

Ova povezivanja mogu da kreiraju i da njima upravljaju vlasnici Search Console stranice.

Imajte na umu da kada se povezivanje ukloni, istorijski podaci se gube.

 

Zaključak

Ovo Search Console ažuriranje demonstrira Google-ovu posvećenost pružanju vrijednih uvida svim korisnicima, bez obzira na njihovu povezanost sa Google Analitikom.

Sa uvođenjem ovog novog izvještaja, marketinški stručnjaci imaju još više alata za razumijevanje i poboljšanje performansi svog sadržaja na Google pretrazi.

Želite da saznate kako vam novo Google Search Console ažuriranje može pomoći da poboljšate SEO sajta? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas