Želite da se edukujete iz oblasti digitalnog marketinga ali ne znate odakle da počnete? Na pravom ste mjestu!

Najbolji pristup je da odaberete jednu oblast koja vas najviše interesuje i krenete od osnovnih stvari i vremenom prelazite na sve naprednije. Nemojte se ograničavati na jedan medijum, konzumirajte sve što možete u vezi te oblasti.

Za početak preporučujem da se fokusirate na kurseve i blogove zbog toga što se stvari u ovoj industriji jako brzo mijenjaju a to su medijumi koje je najlakše ažurirati sa novim informacijama.

U nastavku navodim neke od besplatnih izvora koje definitivno morate pratiti ako vas interesuje digitalni marketing. Zvjezdicom su označeni kursevi koji vam dodjeljuju priznate sertifikate po završetku.

Content Marketing/Copywriting

Kursevi:

Blogovi:

Social Media

Kursevi:

Blogovi:

SEO

Kursevi:

Blogovi:

Google Ads & Analitika

Kursevi:

Blogovi:

Ostali izvori koje preporučujem

Kursevi:

Blogovi:

LinkedIn learning je takođe odličan izvor obrazovanja iz digitalnog marketinga. Ova platforma se inače plaća 30ak dolara mjesečno, ali takođe nudi i Free Trial u trajanju od mjesec dana koji možete iskoristiti da poslušate neke od kurseva koji vas interesuju.

Ukoliko imate novca koji biste investirali u vaše obrazovanje, Udemy je još jedna odlična platforma. Kursevi su često na popustu za nekih 12-15 dolara i mogu se naći neki fenomenalni izvori.

Evo par primjera.

Generalni kursevi o digitalnom marketingu

Social Media

Google Ads

SEO

Content Marketing/Copywriting

Hoćete li biti spremni za rad u digitalnom marketingu nakon što prođete ove kurseve i pročitate x članaka sa ovih blogova? Ne još. Znanje nije znanje dok se ne primijeni i zbog toga vam je potreban sljedeći korak.

Pronađite nekoga iz vaše bliže okoline ko ima firmu ili vodi neki projekat ili organizaciju. To može biti neko od vaših prijatelja, poznanika ili članova porodice i pitajte ih da za njih radite to što ste naučili besplatno (eventualno uz neki budžet za oglašavanje u zavisnosti od toga šta planirate da radite).

To može biti pisanje sadržaja za blog ili sajt, vođenje stranica na društvenim medijima, SEO analiza, Facebook/Instagram/Google Ads kampanje itd.

Takođe možete da pokrenete neki vaš lični projekat i tako vježbate. Svi mi imamo neke hobije ili interesovanja koji mogu prerasti u nešto više, a digitalni marketing nam omogućava da ih razvijamo uz minimalna ulaganja.

Ovo sve možete da radite od kuće tokom vašeg slobodnog vremena ako već radite ili studirate. Opet kažem, sve što vam je potrebno je laptop prosječnih sposobnosti i pristup Internetu.

Izvor: srdjanborovic.com

Nemate vremena da se edukujete u vezi digitalnog marketinga, a treba vam pomoć sa reklamiranjem? Napišite nam vaš marketing problem u kontakt formi ispod i uskoro ćemo vas kontaktirati.

Kontaktirajte nas