Google My Business je odlična alatka za vlasnike malih preduzeća da upravljaju svojim prisustvom u Google-ovom pretraživaču. Omogućava vlasnicima preduzeća da korisnicima pruže bitne detalje o svom poslovanju kao što su:

 • Fotografije
 • Novosti
 • Lokacija
 • Usluge
 • Proizvodi
 • Recenzije
 • Radno vrijeme
 • Uputstva kako da dođu do fizičke lokacije

Njegov besplatni interfejs koji je jednostavan za korišćenje osigurava da vaši potencijalni klijenti imaju sve vaše informacije pri ruci. Informacije o vašem Google My Business listingu mogu da se pojave na različitim mjestima, uključujući Google pretragu i Google Mape.

Pravljenje Google My Business listinga je prvi korak ka uspehu. Kada ste prijavljeni na Google nalog, automatski imate pristup Google My Business interfejsu. U suprotnom, unesite svoje uobičajene podatke za prijavu ili kreirajte dodatni Gmail profil. Što je više podataka dostupno korisnicima, to bolje. Pratite korake i počnite da popunjavate svoje radno vreme, fotografije, usluge i opis, dok se sve ne završi.

Zapamtite da Google rangira profile preduzeća na svom pretraživaču na osnovu ova 3 faktora:

 • Relevantnost pretrage
 • Vaša poslovna popularnost
 • Udaljenost od lokacije pretrage

1. Potvrdite poslovne lokacije

Ako želite da budete pronađeni na lokalnim rezultatima pretrage u Google proizvodima kao što su Mape i Pretraga, onda je važno da vaše preduzeće ima verifikovanu lokaciju. Ovo ne samo povećava verovatnoću da ćete se pojaviti u lokalnim pretragama, već i pomaže da se poveća rezultat rangiranja.

 

2. Uključite ključne reči

Prave ključne riječi su veoma važne za poboljšanje relevantnosti i pomoći će vam da se bolje rangirate na Google pretragama. Uključite najčešće termine koji se koriste za pretrage vezane za vaše preduzeće. Ključne riječi koje koristite treba da budu relevantne za teme na vašem sajtu. Korišćenje ključnih riječi koje nisu relevantne može zapravo da naškodi vašem rangiranju na rezultatima pretrage.

 

3. Budite odgovorni

Što više recenzija imate, to će vam biti viši rang na Google-u i što više pozitivnih recenzija imate, to će više klijenata početi da vjeruju vašem preduzeću. Zato je važno odgovoriti i zahvaliti se ljudima koji ostavljaju povratne informacije za njihovo mišljenje. Google My Business recenzije pokazuju klijentima da je vaše preduzeće legitimno i nemoguće ih je isključiti, iako možete da označite sve neprikladne komentare.

 

4. Dodajte slike visokog kvaliteta

Kvalitetne fotografije su suštinski dio svakog poslovnog profila, one pomažu potencijalnim klijentima da vide o čemu se radi i daju im osećaj vašeg poslovanja. Važno je da imate visokokvalitetne fotografije vaših proizvoda, enterijera i eksterijera. Ovo će vam pomoći da poboljšate interakciju sa potencijalnim klijentima i povećate svoje prisustvo na Google pretrazi.

 

5. Održavajte svoj profil ažurnim

Svi znamo koliko je frustrirajuće pojaviti se na lokaciji nekog preduzeća i vidjeti da je zatvoreno. Ako promijenite radno vrijeme ili kontakt detalje, obavezno ažurirajte informacije na svom listingu kako bi kupci imali tačne podatke.

Spremni ste da otvorite Google My Business nalog i poboljšate vaše prisustvo na Google pretrazi? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas

2019-2021 © Copyright – digitalnimarketing.me