Instagram uvodi novi način na koji korisnici mogu da reaguju na storije jednostavnim lajkom, umjesto slanjem direktne poruke.

U zvaničnom saopštenju Instagram je prenio da se ova funkcija uvodi u pokušaju da se očisti DM korisnika.

Ranije ste morali ponovo podijeliti stori ili odgovoriti reakcijom ili komentarom. Sve te opcije zatrpavale su korisničke DM-ove obavještenjima.

Sada možete da reagujete na Story tako što ćete tapnuti dugme “lajk“, baš kao što biste to uradili sa redovnom objavom na feed-u, koja ne šalje DM obavještenje korisniku čiji je stori.

Dugme za lajkovanje će se sada pojavljivati na Instagram storijima u obliku ikonice srca. Nećete znati koliko je lajkova vaš stori dobio niti kome se svidio osim ako provjerite ručno.

Možete da vidite stori lajkove u “Viewer Sheet“ pregledu, gde biste otišli ​​da vidite ko je pogledao vašu priču. Instagram vam neće slati obavještenja o stori lajkovima jer je svrha njihovog uvođenja da se smanji broj notifikacija.

Stori lajkovi nisu vidljivi javnosti, tako da samo vi znate koliko je lajkova stori dobio. Pošto se stori lajkovi prate u Viewer Sheet-u, imaćete 24 sata da ispratite koliko lajkova stori dobija prije nego što podaci nestanu.

Spremni ste da preduzmete prvi korak i uključite Instagram reklamiranje u vaš promotivni mix? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas