Google je ažurirao svoj vodič za Performance Max kampanje kako bi uključio nove strategije prilagođene marketarima.

Vodič objašnjava kako kreirati i optimizovati Performance Max kampanje i kako preći na Performance Max sa Shopping i Local kampanja.

Nakon što smo pregledali i uporedili ažurirani vodič za Performance Max sa prethodnom verzijom, primjetili smo mnogo novih sekcija i savjeta.

Pogledajte šta je novo.

 

Više informacija o prednostima Performance Max

Ažurirani vodič ističe kako Performance Max kampanje mogu pomoći oglašivačima da optimizuju troškove oglašavanja na Google-u, YouTube-u i drugim kanalima.

Performance Max koristi vještačku inteligenciju da korisnicima predstavi najrelevantniju kombinaciju oglasa na različitim uređajima i marketinškim kanalima.

 

Više instrukcija za budžetiranje i licitaciju

Vodič uključuje odjeljak posvećen iskorišćavanju Google-ovog Performance Planner alata za optimizaciju budžeta i licitacija.

Performance Planner daje predloge za prilagođavanje budžeta i licitacija kako bi kampanje postigle bolje performanse za iste troškove.

Osim toga, vodič nudi savjete o prognozama potražnje kako biste razumeli predviđene trendove relevantne za vaš biznis.

 

A/B testiranje

Vodič podstiče marketare da eksperimentišu kako bi uporedili povećanje vrijednosti konverzija prelaskom na Performance Max.

Ako pokrećete kampanje za kupovinu, možete eksperimentisati kako biste uporedili povećanje vrijednosti konverzije prelaskom na Performance Max.

Ako ste zadovoljni rezultatima svog A/B eksperimenta, možete nastaviti sa pokretanjem nove Performance Max kampanje.

 

Strateško ciljanje važnih događaja

Vodič pruža savjete o strategijama kao što su niži ciljevi ROAS-a kako bi se povećala vidljivost za visokoprioritetne proizvode.

Google navodi:

“Na primjer, možda želite kampanju za praznične proizvode, kampanju za proizvode sa visokom maržom i kampanju za sve ostalo. Postavljanje nižeg cilja ROAS-a takođe može pomoći u maksimiziranju vidljivosti za ove proizvode…”

Postavljanje agresivnijeg ROAS-a prije praznika može pomoći da ne propustite prodaju od strane kupaca koji su zainteresovani za prazničnu kupovinu.

Ažuriranje vodiča takođe obuhvata alate za zakazivanje kako bi se aktivirali sezonski ili promotivni popusti, kako bi se uskladili sa prodajnim događajima.

 

Pravljenje strukture kampanje

Google predlaže:

“Prilikom postavljanja nove Performance Max kampanje, trebali biste konsolidovati strukturu kampanje gdje god je moguće. Google AI najbolje funkcioniše kada može optimizovati performanse koristeći objedinjeni budžet.”

Međutim, vodič napominje da odvojene kampanje imaju smisla u nekim slučajevima.

Detaljno objašnjavaju kada koristiti višestruke kampanje kako bi se optimizovali različiti proizvodi i promocije.

Postoji više načina za dostizanje kupaca sa najnovijim sposobnostima Performance Max kampanja, oglašivači mogu optimizovati kampanje za sticanje kupaca veće vrijednosti.

Google ističe:

“Nova akvizicija kupaca sa visokom vrijednošću je sada takođe dostupna u beta verziji kako bi vam pomogla da se optimizujete za nove klijente za koje je veća vjerovatnoća da će obaviti skuplje kupovine.”

Ovaj novi cilj pomaže da se maksimizira prihod od novih kupaca dok se ostvaruju prodaje od postojećih.

Ova sekcija takođe pokriva mjerenje konverzija u aplikaciji i korišćenje podataka o kupcima.

 

Zaključak

Ažurirani vodič za Performance Max kampanje koje je Google objavio nudi oglašivačima nove savjete i strategije za optimizaciju oglasa.

Vodič pokriva A/B testiranje, budžete i licitacije, targetiranje važnih događaja, pojednostavljenje strukture kampanje i privlačenje kupaca visoke vrijednosti.

Takođe se dotiče novih funkcija i izvještavanja radi boljih performansi kampanja na nivou proizvoda i kategorija.

Želite li da iskoristite potencijal Performance Max i drugih Google kampanja da povećate prodaju? Ispunite kontakt formu, napišite nam vaše ciljeve i link sajta i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.