Google je nedavno pokrenuo novo i veliko ažuriranje algoritma za pretragu, koje se naziva ažuriranje korisnog sadržaja.

Ovo ažuriranje cijlja web sajtove koji imaju relativno veliku količinu nezadovoljavajućeg ili nekorisnog sadržaja, gde je sadržaj napisan za pretraživače, a ne za ljude.

Ovo ažuriranje, koje je već počelo da se primenjuje za sadržaj na engleskom jeziku, imaće značajan uticaj na rezultate pretrage.

Svrha ovog ažuriranja algoritma je da pomogne korisnicima da pronađu „sadržaj visokog kvaliteta“, izjavili su iz Google-a. Google želi da nagradi bolji i korisniji sadržaj koji je napisan za ljude i da pomogne korisnicima.

Sadržaj koji je napisan u svrhu rangiranja u pretraživačima – ono što biste mogli nazvati „sadržaj na prvom mjestu za pretraživače“ ili „SEO sadržaj“, je nešto o čemu se u posljednje vrijeme često piše i raspravlja na društvenim medijima.

Ukratko, korisnici postaju frustrirani kada naiđu na beskorisne web stranice koje se dobro kotiraju u pretrazi jer su dizajnirane da se dobro rangiraju.

Google-ov novi algoritam ima za cilj da smanji pojavljivanje tog tipa web sajtova, istovremeno promovišući korisnije web stranice, dizajnirane za ljude, iznad pretraživača.

Iz Google-a su izjavili da je ovo “dio konstantnog napora da se smanji sadržaj niskog kvaliteta i olakša pronalaženje sadržaja koji se čini autentičnim i korisnim na rezultatima pretrage“.

Ovo su odlične vijesti za sve koji pišu sadržaj koji prvenstveno ima za cilj da pomogne korisnicima.

Želite da saznate kako da se najbolje nosite sa svim ažuriranjima koje Google izbacuje i poboljšate rangiranje vašeg sajta kreiranjem sadržaja koji ima korisnike u fokusu? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas