Novi formati oglasa na Google Ads platformi pružaju oglašivačima mogućnost dodavanja in-stream i Shorts videa u Video Reach kampanje.

Video Reach kampanje su specijalizovane za optimizaciju kampanja kako bi se postigao maksimalan broj jedinstvenih pregleda s obzirom na određeni budžet i kriterijume targetiranja.

Najnovijim ažuriranjem, Video Reach pruža oglašivačima fleksibilnost odabira između bumper ili non-skippable formata, in feed reklama i kratkih videozapisa (Shorts) kako bi maksimizirali svoju vidljivost.

Primarna prednost ovog proširenog Video Reach-a je optimizacija dosega koristeći Google AI, što pomaže u efektivnijem i isplativijem brendiranju.

Testiranja su pokazala da kampanje koje koriste tri vrste inventara u prosjeku postižu 54% veći doseg uz 42% niži trošak za hiljadu impresija (CPM) u poređenju sa onima koje se oslanjaju samo na in-stream formate.

Osim toga, postavljanje kampanje sa više formata pojednostavljuje proces, izbjegavajući potrebu za više kampanja gdje bi svaka imala različit format oglasa.

Ovaj novi format Video Reach kampanja funkcioniše prilično jednostavno. Oglašivači mogu odabrati opcije poput:

  • Efektivni doseg – koristi kratke non-skippable i skippable in-stream reklame za širi doseg.
  • Non-skippable in-stream – osiguravaju da će publika pregledati cijelu reklamu.
  • Ciljana frekvencija – nudi veću izloženost istoj grupi korisnika koristeći mješavinu formata oglasa.

Ukratko, novo Google Ads ažuriranje Video Reach kampanja odražava promjene u načinima na koje ljudi imaju interakciju sa YouTube sadržajem i tako nude brendovima novi, efektivan način postizanja marketinških ciljeva.

Ova poboljšanja vode do isplativije strategije za povećanje svijesti o brendu i osiguravaju da poruke dosegnu širu i relevantniju publiku na YouTube platformi.

Želite da upotrijebite nove PPC trendove da izvučete maksimum iz vašeg Google Ads reklamiranja? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas