Oko COVID-19 lebdi mnogo informacija: kako izbjeći virus, pravilne tehnike pranja ruku, praktikovanje socijalnog distanciranja, šta uraditi ako dobijete virus i još mnogo toga.

Vlasnici malih preduzeća imaju dodatne profesionalne brige dok pokušavaju da umanje finansijski uticaj na svoje poslovanje u ovom periodu.

Ako ste vlasnik malog preduzeća, verovatno se pitate da li da nastavite da se reklamirate tokom ovog perioda.
Odgovor na to pitanje – apsolutno da, a evo i zašto:

U takvim vremenima, neka preduzeća imaju tendenciju da povuku ili skroz zaustave sav marketing (vaša konkurencija na primjer), dok uspješna preduzeća to koriste kao priliku za napredovanje i osvajanje tržišta.

Ako se smatrate pripadnikom ove druge grupe, evo nekoliko benefita koje možete ubrati ukoliko nastavite da se reklamirate za vrijeme coronavirusa.

1. Preteknite konkurenciju

Sve što sada uradite što vaši konkurenti ne rade vas stavlja ispred njih. To vam dođe kao trka. Čak i ako trčite sporo, još uvijek ste ispred svih koji ne rade ništa!

2. Saznajte više o vašoj ciljnoj publici

Uvijek je korisno saznati više o vašoj korisničkoj bazi. Koje probleme žele da riješe? Kakvo je njihovo ponašanje u kupovini? Šta ih motiviše na kupovinu? Sve što saznate o vašoj ciljnoj publici vam može pomoći da kreirate sadržaj koji će ih pretvoriti u kupce. Vaš proizvod ili uslugu možete pozicionirati kao rješenje za specifične probleme vaše publike.

3. Izgradite odnose sa potencijalnim kupcima

Bez obzira da li ste B2B kompanija koja treba da njeguje potencijalne poslovne klijente ili B2C kompanija koja treba da „zagrije“ potencijalne kupce, svako preduzeće može imati koristi od uvođenja novih potencijalnih kupaca u tok prodaje. Ovaj period možete mudro iskoristiti za izgradnju čvrstih odnosa sa vašim potencijalnim kupcima.

4. Pripremite poslovanje za uspjeh nakon ove corona situacije

Ovo je verovatno najvažnija prilika trenutno. Coronavirus će proći. Kada dođe to vrijeme, da li želite da ponovo krenete od nule sa marketingom? Ili želite da budete daleko ispred konkurencije zahvaljujući naporima koje ste već uložili u posljednjih nekoliko meseci?

Sada nije vreme da zaustavite reklamiranje, vreme je da budete još više strateški orijentisani! Mi i naši klijenti pratimo taj pristup i za sada vidimo samo odlične rezultate.

Ako želite da nastavite sa ulaganjem u marketingu, ali niste sigurni odakle da počnete, ne brinite. Upravo to je ono zbog čega smo ovdje i to nam je ekspertiza. Vodićemo vas kroz cijeli proces, korak po korak.

Popunite kontakt formu ispod teksta i čujemo se uskoro!

Kontaktirajte nas