Dobar je osećaj kada se rad na vašem sajtu isplati i pojavljujete se na prvom mjestu za naziv vašeg brenda ili neke druge ključne riječi koje targetirate. Ali to često nije dovoljno. Ako ne koristite vaše brendirane ključne riječi i u Google Ads kampanjama, konkurencija vas lako može preteći.

Evo nekoliko razloga da nastavite da investirate u brendirane ključne riječi:

1. Autoritet na rezultatima pretrage

Ako se samo organski rangirate na rezultatima pretrage ali se konkurencija može reklamirate za vaše ime brenda i preoteti vam potencijalne kupce ili klijente u posljednjem trenutku. Zbog toga je neophodno da se pojavljujete i u plaćenom dijelu rezultata za vaše brendirane ključne riječi.

2. Isplativost

Zbog razloga na koji Google Ads licitiranje funkcioniše, klikovi na vaše brendirane ključne riječi će biti izuzetno jeftini. S obzirom na relevantnost tih ključnih riječi, isplativost konverzija će takođe biti daleko veća.

3. Kontrolišite komunikaciju

Google zadržava pravo da izmijeni način na koji se vaš sajt prikazuje na rezultatima pretrage. Tako može izmijeniti naslov i opis vašeg sajta ako misli da je to relevantnije za korisnike.

Međutim, plaćene Google oglase možete u potpunosti da kontrolišete i tako korisnicima iskomunicirate tačno onu poruku koju želite. Na ovaj način možete i prilagoditi poruku različitim ciljnim publikama, što nije moguće u slučaju organskih rezultata.

Spremni ste da izvučete maksimum iz vaših ključnih riječi i pojavite se ispred konkurencije na rezultatima pretrage? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas