Remarketing je targetiranje potrošača koji su već posjetili vaš web sajt i predstavlja važan dio marketing strategije uspješnih brendova brendova.

Takođe je veoma važna strategija za povećanje stope konverzija na sajtu jer se obraćate kupcima koji su već izrazili interesovanje za vaše proizvode ili usluge. Ove kampanje su odličan način za stvaranje prepoznatljivosti brenda.

Međutim, da bi remarketing kampanje bile uspješne, potrebno je podesiti ih na pravi način i iskoristiti priliku da ponovo privučete kupce koje su već imali interakciju sa vašim brendom.

Evo kako da izvučete maksimum iz vaših remarketing kampanja:

1. Segmentirajte publiku​

Iako generalizovani remarketing nekad može dati dobre rezultate, puno je bolje na početku segmentirati publiku prema ponašanju na vašem web sajtu. Nisu svi posjetioci web sajta isto tako da im ne bi trebalo svima prikazivati iste oglase.

Segmentacija je bitna kako biste prepoznali prepoznali i razumjeli različite namjere i ponašanje korisnika na web sajtu. Kreirajte segmente na osnovu marketing ciljeva i faze kupovine u kojoj se nalaze vaši korisnici.

2. Kreirajte reklame koje privlače pažnju i navode korisnike da kliknu

Bez obzira da li radite remarketing putem Facebook-a, LinkedIn-a ili Google Display Network-a vaša poruka mora navesti korisnike na akciju. Najbolje remarketing kampanje imaju minimalistički dizajn i snažnu vizuelnu i tekstualnu poruku. Vaš poziv na akciju mora biti uvjerljiv, jasan i sažet.

Moraćete da obratite jednaku pažnju na vizuale – usredsredite se na stvaranje moćnog dizajna koji se ističe i privlači pažnju vaših korisnika. Jednostavnost i veličina su ključni, zato koristite upadljive boje i veliku dugmad. Ne zaboravite i da vaš oglas mora da bude relevantan za iskustvo vašeg kupca.

3. Testirajte

Dio razloga zašto je remarketing toliko moćan je što vam omogućava da testirate uticaj vaših kampanja i da mijenjate elemente istih u skladu sa rezultatima koje dobijete. Uporedo testirajte kampanje sa raznim ciljnim publikama. Međutim, prije nego što počnete da testirate, morate da odlučite i koje su vam metrike najbitnije i optimizujte kampanje za te metrike.

Testiranje vam omogućava ne samo da provjerite šta funkcioniše, a šta ne, već djeluje i kao odlično istraživačko sredstvo koje će vam pomoći da poboljšate razumijevanje ponašanja i preferencija publike. Ove informacije možete kasnije koristiti i za druge marketing aktivnosti a ne samo remarketing.

Želite li da iskoristite remarketing da poboljšate stopu konverzije i povećate prodaju? Ispunite kontakt formu, recite nam nešto više o vašem biznisu i javićemo vam se sa predlogom saradnje u što kraćem roku.

Kontaktirajte nas